Virksomheder er vigtig kilde til mere skov
Opkøbet af jorden og planen for skovrejsningen ved Vejen er foregået i tæt samarbejde med Hedeselskabet, som længe har påpeget behovet for, at flere private virksomheder træder til og aktivt erhverver områder til at rejse ny skov i Danmark. Rejsen er lang, da landet i dag kun er dækket af cirka 14 procent skov.
”Det glæder os, at en stor dansk virksomhed nu går fra pæne ord og ønsker til at sætte aktiv handling bag. Det tager mellem 80 og 100 år for et træ at vokse sig stort og cirka 20 år, før det for alvor batter i nedbringelsen af CO2, så det bedste tidspunkt at plante et træ var i går. Det tager ligeledes tid, før der opstår øget biodiversitet i en skovrejsning, og kun ved lang tids skovdække indfinder de sårbare skovarter sig. Og når vi siger skov, menes der, at der ikke er træer på hele arealet. Vi holder nogle arealer lysåbne og understøtter eksisterende naturværdier,” siger Mads Frimann Olsen, Klimapartner hos Hedeselskabet.
Nærhedsprincip og yderligere opkøb
Det har været et stort ønske for Solar at kunne følge skovrejsningen på tæt hold og selv tage aktiv del i arbejdet. Derfor har nærhed været en central brik i valg af lokation. At den nye skov ligger få minutter fra virksomhedens hovedsæde, betyder også, at det vil komme Solars medarbejdere til gode. Der skal med tiden skabes et rekreativt frirum i den nye skov med shelters, der indgår i pagt med naturen og omgivelserne, som medarbejdere kan benytte.
Solars investering stopper ikke her. Skovrejsning er et langsigtet engagement, der er indlejret i virksomhedens bestyrelse, og Solar forventer at erhverve yderligere ejendomme i de kommende år, hvor der fokuseres på skovrejsning og tilvækst af biodiversitet på den jord, der erhverves.
Skoven er rejst af Hedeselskabets datterselskab HedeDanmark.