Regn i skoven

Publiceret 17.05 2017

Det regner meget i Vancouver!

Den første rejseberetning fra Signe Vendike, der i 2016 fik et af Hedeselskabets jubilæumslegater til et studieophold på Faculty of Forestry, University of British Columbia i Canada med særlig fokus på ansvarlig forvaltning af skov.

Den 27. april 2016 var min sidste eksamen på University Of British Columbia. Det har været et spændende ophold. Jeg er blevet meget bedre til engelsk og har lært en masse om deres træer, og den måde de strukturere deres skovbrug på. De har et klassifikations system hvor de deler British Columbia ind i forskellige Zoner efter klima og økosystem kaldet BEC- Bioclimactic Ecosystem Clasification. De forvalter deres skove på baggrund af dette system.

Vancouver er en stor by og Campus på UBC er også meget stort. Campus er hel lille by i sig selv. Der er supermarkeder og butikker (hvor man kan købe mad fra hele verden). Derudover har de svømmehal og sportshal, yoga klubber, surf-klubber, danseklubber, læseklubber mm., de har en klub for alting! Generelt er universitetet meget internationalt og stort - 30.000 studerende tror jeg. Der sker altid et eller andet.

Underviserne på universitetet har været gode synes jeg, men det er en anderledes måde at gå i skole på end Skovskolen. Man er ikke lige så selvstændig som derhjemme. Man skal til mange små eksamener, som tilsammen udgør ens karakter, og alt hvad man afleverer tæller også. Jeg har oplevet det som en lidt mere stressende måde at studere på.

Skovene omkring Vancouver
Det har været en stor oplevelse at opleve skovene omkring Vancouver. Træerne bliver ekstremt store og høje, og skovene er meget grønne og frodige fyldt med mos. Det regner meget i Vancouver! Jeg har været på en field-trip med skolen til Vancouver Island, for at se et specielt økosystem med egetræer og græsland - kaldet Garry Oak Meadow. De har mange af de samme udfordringer, som vi har hjemme med pleje af det åbne land f.eks. store problemer med gyvel! Derudover har jeg også forsøgt at komme lidt ud af byen, når jeg har haft tid i weekenderne. Jeg har bl.a. været på en vandretur til et område kaldet The Sunshine Coast, hvor de var i gang med at skove, det var spændende at se dem fælde de høje træer.

Ingen mobildækning i Williams Lake
jeg er begyndt på et nyt kapitel i Alex Frasher Reachers Forest. Jeg ankom til Williams Lake for en uge siden for at starte på mit praktikophold. Indtil videre har der været meget introduktion. Vi har været rundt og se skoven (som ikke er så stor i Canadiske sammenhænge - kun ca. 10.000 ha...), og fået et mini brandslukningskursus. Alex Frasher Reachers Forest ligger længere inde i landet så det er et meget anderledes tørt landskab i forhold til de fugtige regnskove på vestkysten ved Vancouver. I sommermånederne er brandfaren meget stor her. Jeg er også blevet udrustet med orange sikkerhedsvest, hjelm, og en radio. Der er ikke mobildækning i store dele af skovene herude.

Williams Lake er noget helt andet end Vancouver. Jeg er kommet på landet nu, ud i vildmarken, og det kan både mærkes på mennesker og opleves i naturen. På en uge har jeg allerede set bjørn, prærieulv, elg, los, og masser hjorte (Mule Deer). Byen er meget centreret omkring biler og industri (skovbrug og minedrift). Jeg har aldrig set så meget tømmer før i mit liv.

Jeg er meget spændt på de næste måneder og glæder mig til at komme rigtig i gang med arbejdet.

De bedste hilsner
Signe

Læs mere om Signe her.