Vinderne Innovationskonkurrencen 2019 2000

Publiceret 27.11 2019

De tre mest innovative iværksættere kåret i Viborg

150.000 kroner var på højkant, da Agro Business Parks innovationskonkurrence løb af stablen den 26. november i Viborg.

150.000 kroner var på højkant, da Agro Business Parks innovationskonkurrence løb af stablen den 26. november i Viborg. Her fik 10 udvalgte iværksættere med spændende projekter inden for landbrug, havbrug, fødevarer, bioressourcer, miljøteknologi og bæredygtighed mulighed for at pitche deres forretningsidé foran et panel af eksperter og gæster fra ind- og udland.

Dommerpanelet udpegede tre vindere, som hver får 50.000 kroner i præmie.
De tre vinderne blev:

  • AmiNic: En helt ny sensormetode, der kan måle friskhed for kød og fisk og fremskrive til en korrekt holdbarhedsdato. Personer bag projektet: Jeanette Hvam, founder of AmiNIC
  • UpFood: Ny banebrydende teknologi til tørring og konservering af råvarer og fødevarer drevet af solenergi. Teknologien betyder, at landmænd i udviklingslande kan mindske spild, sikre holdbarheden af deres råvarer og optimere indtjeningen. Personer bag projektet: Sajjad Haider, CEO, Mia Timmermann, kommunikationskonsulent, Satcha Jensen, forretningudvikler.
  • MSR Crown Crusher: En mekanisk applikation til Opti Weeder til effektiv fjernelse af toppen på kartoffelplanter, inden de høstes. En grøn løsning til kartoffeldyrkere globalt, der derved undgår at brug sprøjtemidler. Personer bag projektet: Michael Stolberg-Rohr, udvikler og ejer, Mette H. Roussis, forretningsudvikler og bestyrelsesformand.

Stort tillykke til de tre vindere, som leverede en fantastisk og overbevisende præstation. Det er alle tre nogle meget spændende projekter, som jeg slet ikke er i tvivl om, at vi kan forvente at se meget mere til i de kommende år. Jeg håber, at konkurrencen både kan være et økonomisk boost af de her helt nye forretningsideer og være et anerkendende skuldreklap til iværksætterne, når de nu for alvor skal ud over stepper med deres ide.

Sådan siger Lars Visbech Sørensen, direktør i Agro Business Park og fortsætter: 

Det er vigtigt, at vi er med til at understøtte nye forretningsidéer inden for fødevareområdet og bioøkonomien, for ellers er der mange, gode idéer, der potentielt kan skabe nybrud i brancherne, som ender med ikke at blive til noget. Vi har alle sammen et ansvar i forhold til at sikre, at vi får skabt den innovation og nytænkning i samfundet, som skal til for, at vi også har noget at leve af i fremtiden.” 

Alle tre vinderprojekter får ud over pengene tre måneders gratis ophold i ét af Agro Business Parks innovationskontorer i Viborg, Aarhus eller København. Her tilbydes de sparring omkring konkretisering af forretningsidé, -model, -plan, -udvikling og kapitalfremskaffelse i forbindelse med opstart af virksomhed.

Hedeselskabet har støttet konkurrencen og været en del af dommerkomiteen. 

Læs mere om konkurrencen