Kristian Toft

Publiceret 08.03 2019

Almas Intelligente Have

Hedeselskabet har givet støtte til en intelligent have, der skal vække elevernes motivation for det naturvidenskabelige med fokus på verdensmålene.

Et glashus, hvor eleverne kan lave deres egne kumulusskyer, kanaler og kar til at lave eksperimenter med vand og en plante, der kan lade en mobiltelefon op. Det er blot nogle af elementerne, som demonstrationsprojektet ”Almas Intelligente Have” skal indeholde, forklarer Kristian Toft, der er skoleleder på Mølleskolen i Ry, hvor haven skal ligge.

Tanken med ”Almas Intelligente Have” er, at den skal vække elevernes motivation for det naturvidenskabelige med fokus på verdensmålene. Noget af det, vi gerne vil, er at give eleverne en bedre forståelse af bæredygtighed, og vi er meget inspirerede af sol, vind og vand.

Mølleskolen har allerede indrettet et indendørs ”fablab”, der er en slags værksted med droner, robotter og 3d-printere. Her kan eleverne blandt andet lave forsøg og blive klogere på fremtidens teknologier. ”Almas Intelligente Have” skal kunne noget af det samme, blot udendørs. Haven skal give eleverne et rum, hvor de kan bruge deres kreativitet og fantasi og forhåbentligt give dem lyst til at gå den naturvidenskabelige vej.