Signe Marie Skov Vendike

Publiceret 02.03 2017

Interview med legatmodtager

Signe Marie Skov Vendike

Skov- og landskabsingeniørstuderende. Modtog Hedeselskabets jubilæumslegat på 25.000 kroner til et halvt års studie- og praktikophold i Vancouver, Canada. Ved hjemkomsten skal Signe indgå i et samarbejde med Hedeselskabet og HedeDanmark, hvor hun får mulighed for at formidle sin viden videre.

Jeg har valgt at læse til skov- og landskabsingeniør, fordi jeg holder af skov og natur. I naturen bliver man lille og ubetydelig, og man forstår at livet er fuld overraskelser. Der er så mange skønne indtryk, lugte, lyde og farver, og det er med til at gøre mig forundret og ydmyg. At jeg kan tage en uddannelse, hvor jeg kommer til at arbejde med noget, som gør mig glad og giver mening for mig, er jo enormt privilegeret.

Jeg har også valgt uddannelsen, fordi verden står i en presset situation. Vi har klimaforandringer og ressourceknaphed, og det bekymrer mig.

Ved at arbejde med skov og natur, håber jeg at give mit bidrag til en del af løsningen – både ved at beskytte den smukke natur og benytte en del af den til gode produkter.

Det er både spændende at arbejde med naturforvaltning, som jeg gjorde i min seneste praktik, og dyrkning af skoven, som jeg får mulighed for at dykke mere ned i nu. Træ er et fantastisk produkt, som kan så mange ting, men det er også kompliceret, fordi der er mange faktorer og interesser, der spiller ind. For mig er målet at få det til at gå op i en højere enhed. Det har været helt fantastisk at modtage legatet.

Det er en kæmpe gave ikke at skulle bekymre sig om det økonomiske i samme grad, og det giver mig nogle friheder i forhold til at deltage i studieture herovre, så jeg får endnu mere ud af mit ophold. Det er allerede nu en god oplevelse at være afsted. Man får et andet perspektiv ved at komme ud og opleve verden.

At der også bliver et samarbejde, når jeg kommer hjem, er et ekstra plus, som kommer til at give en god afrunding på mit ophold. Det betyder, at jeg kan blive skarpere på det, jeg har taget med mig hjem, fordi jeg skal formidle det til nogen inden for samme fag. Derudover giver det mig forhåbentlig
også mulighed for at arbejde sammen med nogle dygtige mennesker, der kan lære mig endnu mere.