For medlemmer

Publiceret 06.06 2023

Den snoede vej til mere liv

Tekst: Mette Meldgaard

Genopretning af danske vandløb er hverken håbløst eller utopisk. Men processerne tager ofte lang tid, før det konkrete arbejde kan gå i gang. Tiden er dyrebar, når det handler om naturens tilstand. Og det er ikke viden og kompetencer, vi mangler, siger fiskeplejekonsulent.

Lyt til artiklen

To solgule gravemaskiner flytter den ene grabfuld jord efter den anden. Som om de gaber over jorden for at tage endnu en stor mundfuld. En dyb brummen supplerer maskinernes langsomme bevægelser. Vidste man ikke bedre, skulle man næsten tro, vi stod på en byggeplads og ikke midt i et naturprojekt uden for Roskilde.

- Ser man det udefra lige nu, ser det ud som om, vi ødelægger alt, hvad vi er i nærheden af. Men sådan er det med mange ting, hvis man ikke ved, hvad der foregår, siger Erik Borup, HedeDanmarks leder på projektet. Alle er velkomne til at spørge, tilføjer han.

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.