For medlemmer

Publiceret 06.06 2023

Hedeselskabet mener: Skoven begynder med et frø - men nye gebyrer truer

Tekst: Christian Bogh, kommunikationsdirektør

De fleste ved, at et træ begynder sit liv som et lille frø. Frøet vokser sig stort og kan ende som en del af skoven. En skov, vi alle sammen burde ønske, at der skal være mere af. Både fordi der er et politisk ønske om at nå 25 % skov i Danmark inden udgangen af dette århundrede og rejsning af 250.000 hektar ny skov her og nu, men også fordi det er en nødvendighed for både klima, biodiversitet og mennesker.

Men som sagt begynder det hele med frøet. Vi vil gerne have så mange hjemmehørende arter som muligt i Danmark og også meget gerne arter, som er rustet til de klimaforandringer, der rammer hele verden nu og i fremtiden. Det kræver forskning og innovation inden for frøproduktion. Hedeselskabet er en af Danmarks største frøproducenter. Sidste år producerede vi mere end 450 millioner frø, der skal blive til træer og buske.

Desværre virker det som om, der er gået bureaukrati i det offentlige Danmark. Det er ikke første gang og helt sikkert ikke sidste gang. Nogle gange er konsekvenserne mest irritation og tidsspild, men i dette tilfælde kan konsekvenserne være meget større.

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.