For medlemmer

Publiceret 06.06 2023

Håb om flere stenrev i fremtiden

Tekst: Christian Agerskov Munk

Hedeselskabet har allerede støttet flere stenrevsprojekter. Det gælder et projekt, der skal dokumentere og formidle effekten af Als Stenrev samt plantningen af ålegræs ved Randers Stenrev.

Anlæggelsen af Randers Stenrev er dog første gang, HedeDanmark har stenrevene helt inde på livet. Det fortæller Johnny Pedersen, der er projektleder hos Landskab & Anlæg i HedeDanmark.

- Det var sjovt, udbryder han.

- Den største udfordring var planlægning og logistik omkring opgaven i forhold til levering og opmagasinering af sten på kajen og selve udsejlingen af stenene. Det har krævet en skarp koordinering med Søfartsstyrelsen og havnefogeden. Vi skulle sejle på tværs af sejlrenden, hvor der er en hel del skibstrafik, så det krævede også, at sikkerheden var i orden. Så snart opgaven gik i gang, kørte det meste af sig selv, siger han.

Johnny Pedersen og resten af folkene i Landskab & Anlæg er dog ikke nybegyndere, når det kommer til arbejdet med anlæg…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.