For medlemmer

Publiceret 26.02 2018

Droner skal anvendes med omtanke

Det er ikke kun mennesker, der kan blive forstyrret af droner. Det kan dyrene også, og det kender de alt til i Lille Vildmose.

Ved flere lejligheder har personer sendt deres droner i luften over det fredede naturområde Lille Vildmose. Og det er fuldstændig uacceptabelt, slår Jens Vinge fast. Han er skov- og landskabsingeniør hos Aalborg Kommune og står for plejen af Lille Vildmose. 

Dyrene i Lille Vildmose har nemlig behov for fred og ro for at kunne trives. Hvis eksempelvis en sorthalset lappedykker bliver forstyrret på reden, vender den ikke tilbage. Derfor er Jens Vinge meget opmærksom på droner. Og han tøver ikke med at politianmelde folk, der bruger droner uden tilladelse over det fredede område.  

”Dyrene har krav på uforstyrrethed. Det får de ikke, hvis man flyver med droner henover dem. Dyrene har forskellige tolerancer i forhold til droner, men droner er forstyrrende, og det er helt utilstedeligt, at Gud og hver mand kan sende sin drone op over dyrene, så det næsten kan have karakter af en bisværm”, siger han.  

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.