Forskningsprojektet ”naturlig teknik” skal være med til at belyse, hvorledes teknologi og ikke mindst apps kan være med til at lokke børn ud og få røde kinder.
Dr. pæd. ved DPU - Aarhus Universitet Theresa Schilhab er leder af projektet ”Naturlig Teknik”, og når man spørger hende, hvad teknologi og adgang til flere skærme har betydet for vores forhold til naturen, så peger hun først og fremmest på, at naturen er med til at skabe en modvægt til vores brug af teknologi og skærme. ”Naturen er en form for modgift mod at blive stresset, som vi jo kan blive, når vi bliver udsat for store mængder teknologi. Inden for forskningen taler man om, at naturen leverer et baggrundstæppe, hvor vi bliver bedre tilpas, mere rolige og i bedre kontakt med os selv, siger Theresa Schilhab.
”Hele fortællingen om teknologien er, at den får os op på tæerne, og at den kan gøre en masse godt for os i fremtiden, men der er også en diskussion om, at det kan kamme over og stresse os, så vi slet ikke har lyst til at kommunikere så meget, som det ellers er meningen med teknologien. Det er her, naturen kan være med til at skabe balance, fordi vi kan komme ud og blive væk i naturen og slippe for at tage stilling til alt det, som teknologien tvinger os til at…
Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.
Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.
Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.
Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.
Allerede medlem? Log ind her.
1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.