I dag bliver droner især brugt til inspektionsopgaver inden for eksempelvis energisektoren, men dronernes potentiale er næsten uudtømmeligt, mener droneekspert.
Har du lige vænnet dig til, at du i fremtiden nok ikke selv kommer til at styre din bil, så kan det godt være, at du lige så godt kan begynde at indstille dig på, at der heller ikke sidder nogen i cockpittet, når du er ude at flyve. Spørger man droneekspert Anders la Cour-Harbo, om udviklingen går imod, at vi mennesker engang vil blive transporteret rundt af førerløse transportmidler i luften er svaret således et ja.
"Vi er meget tæt på automatiserede, førerløse biler. Det er det samme, vi arbejder hen imod med droner. De skal kunne flyve selv. I dag kan dronerne ikke selv flyve udenom genstande, men udviklingen går imod, at de kommer til det. Og jeg er slet ikke i tvivl om, at vi på sigt kommer til at se automatiserede droner, der transporter mennesker", siger Anders la Cour-Harbo, der er lektor på Institut for Elektroniske Systemer på Aalborg Universitet.
Han understreger dog, at det ligger et godt stykke ude i fremtiden, at piloter behøver at se sig om efter et nyt job. Foreløbigt er dronerne ved blive udviklet til at kunne fragte pakker, hvilket blot…
Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.
Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.
Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.
Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.
Allerede medlem? Log ind her.
1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.