For medlemmer

Publiceret 26.02 2018

Drone-eventyr når nye højder

På kort tid har opgaver med droner udviklet sig til et vigtigt forretningsområde hos Orbicon. Virksomheden er i fuld gang med at uddanne endnu flere drone piloter for at kunne følge med efterspørgslen. 

Der var tale om et pilotprojekt i mere end en forstand, da Peter Fjordside Linde i sommeren 2016 var i Polen for at måle metangas på en losseplads. Peter Fjordside Linde er dronepilot samt digital områdeleder for droner hos Orbicon. Samtidig var målingen virksomhedens første droneprojekt. 
"Vi var måske lidt på dybt vand, men det gik rigtig godt, og siden har vi haft masser af droneprojekter og høstet endnu mere erfaring, siger han og forklarer, at Orbicons ekspertise på området betyder øget efterspørgsel. Man kan bare se på tallene. Den omsætning, vi havde det første år, opnåede vi nærmest på tre uger i december. Vi får flere og flere opgaver, hvor vi skal lave opmålinger. Folk tænker nu dronerne ind i projekteringen, hvilket også giver en øget efterspørgsel," siger Peter Fjordside Linde.

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.