For medlemmer

Publiceret 01.02 2017

Legater skal skaffe ny viden til studerende

Naturpleje, klimatilpasning og bæredygtighed. Det er nøgleord for fremtiden, og i 2016 fejrede Hedeselskabet 150 års jubilæum ved at oprette seks legater á 25.000 kroner til studerendes ophold i udlandet inden for netop disse temaer.

Seks skarpe legatmodtagere er udpeget og klar til at rejse ud for at skaffe ny viden hjem til Danmark. ”Naturpleje og klimatilpasning er vigtige samfundsopgaver og med det overliggende fokus, der er på bæredygtighed er det oplagt og afgørende for os alle, at vi bliver klogere på disse områder. Områder som Hedeselskabet historisk set har arbejdet inden for, og helt tilbage fra Hedeselskabets stiftelse i 1866 var det at indhente og uddele viden en stor del af ideen bag Hedeselskabet. Derfor var det oplagt, at vi benyttede jubilæet sidste år som anledning til at støtte studerende, der ønsker at hente viden og kompetencer fra udlandet,” fortæller Christian Bogh, kommunikationsdirektør i Hedeselskabet.

Der var ansøgningsfrist i efteråret, og næsten 100 studerende søgte om et legat. Hedeselskabets datterselskaber HedeDanmark og Orbicon deltog i udvælgelsen, og seks meget kvalificerede og forskellige studerende inden for nogle spændende og aktuelle studieretninger blev udvalgt.

”Vi var meget imponerede over niveauet blandt ansøgerne, og ser frem til at høre om deres…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.