Det hele begyndte på heden, men plantningssagen var blandt E.M. Dalgas’ hjertesager. Derfor ligger skov i Hedeselskabets dna.
Flere af de jyske plantager blev anlagt med initiativ fra Hedeselskabets stiftere. Dalgas havde en stor kærlighed til plantningsarbejdet, og han mødte blandt andet grosserer Holger Petersen, som skulle blive aldeles vigtig i dette arbejde. Holger Petersen anlagde Baldersbæk Plantage i Midtjylland og begyndte derefter rejsen rundt for at overbevise andre københavnske grosserer om at investere i at anlægge plantager.
Men det var ikke kun forbeholdt de rige københavnere. De lokale blev også organiseret i mindre selskaber, som samlede lodsejere, der købte aktier, og på den måde er mange af aktie-plantagerne opstået. Det blev en del af fundamentet til de store jyske skove og til Hedeselskabets skovejerskab.
I dag ejer Hedeselskabet cirka 11.000 hektar skov i Danmark, Baltikum og Frankrig. Hedeselskabets skovejerskab er i dag samlet under navnet DDH Forest, som skovrider Allan Bechsgaard overtog ansvaret for i oktober 2016.
”Vi har skov for at drive det som en forretning og samtidig understøtter Hedeselskabets skovejerskab forretningsområder i…
Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.
Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.
Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.
Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.
Allerede medlem? Log ind her.
1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.