For medlemmer

Publiceret 01.02 2017

Et barn af skoven

Portræt

Jørgen Skouboe møller var den første fra privatskolen til ikke at komme videre i realklassen. Han følte ikke, at han duede til noget – undtagen at bruge sine hænder. Det fik han heldigvis lov til.

På gulvet sidder drengen Jørgen og leger med små dyr; får, kaniner, hjorte. Han er indianer, og gulvet er prærien. Lidt længere henne på 'marken' sidder hans bror og leger med lastbiler og traktorer, så forskellen på de to er til at få øje på. Allerede dengang var Jørgen Skouboe 'tændt på naturen', og han var ude i den, så snart han kunne se sit snit til det. Han gik ellers på privatskole – hans far var blevet uvenner med degnen, og så skulle det ikke være den lokale skole. Men det var ikke just regning og læsning, der faldt Jørgen naturligt, og han kom som oftest hjem med dårlige karakterer. Alligevel fik han lov til at bygge huler i skoven, og det har han gjort lige siden.

”Jeg synes, at skoven var fantastisk, og jeg var altid ude i naturen. Jeg byggede huler i massevis i skoven tæt på, hvor vi boede – på jorden, i jorden og i træerne, og jeg fik lov til at tage søm og sager fra min fars værksted. Jeg interesserede mig meget for fugle, jeg tjekkede deres reder i skoven efter ungerne var fløjet, og derhjemme havde jeg 50 undulater, vagtler, dværghøns, guldfasaner og…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.