For medlemmer

Publiceret 01.02 2017

All Inclusive – anno 1930

I forbindelse med herregården Gammel Estrup på Djursland ligger Skovarbejderhuset. Et originalt hus bygget i 1929, renoveret i 2014, hvor alle kan komme og bo en weekend, All Inclusive.

Skovarbejderne i 1930´erne var en broget skare af hårdarbejdende mænd, som alle var mere eller mindre løst tilknyttet den herregård, de arbejdede for. Gammel Estrup havde tre skovarbejderhuse, hvoraf det ene, Mikkelsdal ved skoven Lunden, er bevaret og renoveret blandt andet med hjælp fra fortællinger af børnene fra familien Brøsted, der boede i huset; far Niels, mor Mathilde og deres fem børn. Nogle af tingene i huset tilhørte sågar familien. Huset drives i dag af herregårdsmuseet med stor hjælp fra de lokale, der for fleres vedkommende har en tæt relation til historien.

”Vi ønsker at sætte fokus på en gruppe arbejdere, som varetog en lang række opgaver i periferien af godset. Huset her er ikke en museumsgenstand, og derfor kan vi anvende det lidt anderledes rent formidlingsmæssigt. Vi har arrangementer året rundt, undervisning til børn og unge med særlige behov, og så vil vi gerne, at stedet er med til at støtte op om lokalområdets fælles historie og identitet. Derudover udlejer vi det til private, som har lyst til at opleve datidens leveforhold på egen krop,”…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.