For medlemmer

Publiceret 01.03 2016

Løsningerne findes, politisk mod søges

PÅ EN BAR MARK I HØJE-TAASTRUP BLEV DE FØRSTE SPADER SAT I JORDEN I NOVEMBER – BYGGERIET AF ORBICONS HOVEDSTADSKONTOR ER I GANG OG BLIVER NYT ARBEJDSHJEM FOR CIRKA 300 ARBEJDERE.

I foråret 2017 samler Orbicon sine aktiviteter i Ballerup og Roskilde i et nyt kontor i Høje-Taastrup. Det har været en lang og også lidt atypisk proces, da Hedeselskabet er ejer, Orbicon er lejer og samtidig projekterende ingeniør. Orbicon rådgiver sine kunde om byggeri og certificering, og derfor var det givet på forhånd, at bæredygtighed skulle være en del af det nye hovedkontor. Bygningen bliver certificeret efter DGNB-standarden. Der kan opnås sølv, guld og platin, alt efter hvordan der er arbejdet med de tre parametre; miljø, det sociale og økonomi. Henning Andresen, projekteringsleder hos Orbicon, er uddannet i DGNB-standarden og har håndteret certificeringen for dette byggeri.

”Certificering er en proces, som går i gang ved de første tanker om projektet og helt frem til drift. Det tvinger parterne til at komme rundt i hjørnerne og bredt omkring i de forskellige søjler 'miljø, det sociale og økonomi', hvilke der vurderes inden for. Man kan ikke lægge alle sine æg i samme kurv så at sige og for eksempel kun satse på energi. Jeg mener, det giver en bedre proces,…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.