For medlemmer

Publiceret 01.03 2016

500 år gammel og bæredygtig

DET ER SMUKT OG RUMMER EN STOR KULTURHISTORISK ARV, MEN ER DET OGSÅ BÆREDYGTIGT? VÆKST HAR BESØGT VEDBYGAARD GODS PÅ VESTSJÆLLAND, SOM ER TIL SALG EFTER 100 ÅR SOM REKONVALESCENTHJEM.

Det er ikke hver dag, at Jesper Just Nielsen, direktør og ejendomsmægler i Silva Estate, fortæller om Thomas Kingo, kalkmalerier og Danmarkshistorie, når han formidler ejendomme. Men i efteråret 2015 fik han Vedbygaard Gods, der ikke har været på markedet i 100 år, på listen over ejendomme til salg. Herregården Vedbygaard har været ejet af Valdemar Atterdag og Margrete I. Det nuværende slot er et gotisk, trefløjet anlæg fra 1500-tallet opført i munkesten med kamtakkede gavle, og der har været en gennemgribende renovering i 90’erne – både 18 og 1990’erne. Det er svært ikke at blive imponeret. 

Jesper Just byder indenfor – han har tændt for varmen, som kommer fra det nye flisfyr, i dele af godset, men ikke desto mindre er det rart at beholde sin uldne sweater på. Vera Noldus, arkitekturhistoriker og projektleder ved Center for Bygningsbevaring, en lille afdeling af Orbicon, træder ind på de originale trægulve, og læner hovedet tilbage og har allerede mobilen fremme for at dokumentere. Hun er med for at studere slottets stand, og det er guf for sådan én som hende at…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.