For medlemmer

Publiceret 01.03 2016

Du skal plante et træ

EN LILLE FLOK MIDTJYSKE ILDSJÆLE SIDDER MED LØSNINGEN PÅ VERDENS CO2-UDFORDRING. DET LYDER MÅSKE SOM STORHEDSVANVID, MEN SELV MENER DE SAGTENS, AT MENNESKER KAN FLYTTE VERDEN.

Til daglig er Jens Thomsen senioringeniør hos Siemens Wind Power i Brande. Når han holder fri, spekulerer han - sammen med en håndfuld andre bekymrede verdensborgere i foreningen ’Grow For It’ - over, hvordan vi skal løse verdens klimaudfordringer. Umiddelbart skulle man mene, at det er op til de politiske ledere, som for nyligt var samlet i Paris til det 21. COP-møde og igen nikkede til, at noget må gøres. Men hvad nu hvis, de ikke gør noget, de politiske ledere. Ja, så må folket rejse sig. Det er i hvert fald filosofien bag Grow For It. Men kan en lille flok fra nord virkelig flytte noget som helst?

”Flere af os var med i vindenergiens begyndelse, og dengang rystede alle på hovedet og mente, det var gal mands værk. I dag kalder vi det et vindeventyr. Efter COP 15-fiaskoen i København, besluttede vi, at vi måtte gøre noget. Vi håber stadig på, at verdenssamfundet og magthaverne træffer de rigtige beslutninger. Hvis ikke de gør det, så må civilsamfundet gøre noget. Det er jo også vores verden,” siger Jens Thomsen.

Fra sit stuevindue kan han se ud på de mange…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.