For medlemmer

Publiceret 01.03 2016

Certificering giver styring

DET ER POPULÆRT BÅDE BLANDT PRIVATE OG OFFENTLIGE SKOVEJERE AT BLIVE CERTIFICERET. DET GIVER TRYGHED FOR AFTAGERNE AF TRÆET OG ER ET STYRINGS-VÆRKTØJ TIL PLANLÆGNING AF DRIFTEN.

Danmarks skovareal er cirka 615.000 hektar, det svarer til 14,3 procent af landets areal. 73 procent af skovarealet er ejet af private personer eller selskaber, mens det resterende blandt andet ejes af staten og kommunerne. Dansk Skovforening er blandt de aktører, som anbefaler, at man overvejer at lade sine skove certificere, og det vælger stadig flere. Af de private skove er det omtrent 15 procent, lidt under halvdelen af de kommunale skove er hoppet på samme vogn, mens alle statens skove er certificerede.

Vækst har besøgt Danmarks største kommune, Ringkøbing-Skjern. Midt i kommunen ligger en plantage ved Ejstrup Søerne, et smukt og meget populært naturområde, hvor der kan fiskes, nydes madpakker og overnattes. Kommunen og en lokal forening står bag denne lille grønne plet, der sammen med kommunens andre 27 skovlokaliteter blev PEFC-certificeret i 2015 af HedeDanmark. 

”Det var en forlængelse af en grøn driftsplan, og det er en metode til at drive skovene bæredygtigt. Det gør det lettere at dokumentere vores arbejde, og da vi fik gennemgået al vores…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.