For medlemmer

Publiceret 26.11 2018

Naturpleje gavner udsatte unge

Insekterne natlyssværmer og blåvinget steppegræshoppe får nu en hjælpende hånd af udsatte unge

De to arter lever på Rødbyhavn Baneterræn, der er berømt for sin artsrige natur. Og ni unge, der har fritidsarbejde gennem den socialøkonomiske virksomhed FRAK, har hjulpet til med at sikre den lille naturperle. Det sker gennem projektet ”Udsatte unge sikrer udsat natur“ ved at pleje af skrøbelig natur ved Rødbyhavn baneterræn.
Det er imidlertid ikke kun naturen, der vinder ved projektet. Det gør de unge også selv, forklarer projektleder i FRAK Anders Andersen. Tanken er at give unge på kanten af samfundet en vej ind på arbejdsmarkedet takket været et sundt fritidsjob.

”De unge lærer blandt andet at skulle møde til tiden, at løse de opgaver de bliver stillet, at indgå i et kollegialt fællesskab og at respektere hinanden, opgaverne samt kunderne. Det er det, der er den grundlæggende tanke”, siger Anders Andersen. At arbejdet foregår i naturen giver en ekstra dimension, mener projektlederen.

”At arbejde i naturen gør noget godt for alle mennesker, og måske især for disse unge, der lever i et hektisk storbymiljø, og som ikke ser så meget…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.