For medlemmer

Publiceret 26.11 2018

Jordens bedste klasseværelse

SKOLEHAVEN ”HAVER TIL MAVER” PÅ ASMILDKLOSTER LANDBRUGSSKOLE I VIBORG BLEV INDVIET I SEPTEMBER 2018.

Asmildkloster Landbrugsskole havde et ønske om at skabe et naturområde baseret på økologiske principper, midt i Viborg by, hvor folkeskoler, offentligheden og andre deltagere kunne få et kendskab til, hvor vores fødevarer kommer fra, og hvordan de kan dyrkes bæredygtigt. Samtidig skulle det være et sted med en enestående mulighed for at lære om natur, miljø og økologi.
Med støtte fra Nordea Fonden, Viborg Kommune, 4H og Hedeselskabet har det nye område taget form i løbet af det sidste års tid, og i september kunne landbrugsskolen invitere til officiel indvielse. HedeDanmark har stået i spidsen for design og anlæg.

Formålet med skolehaven er at give skoleelever adgang til et alternativt klasselokale, hvor alle børn, uanset læringsstil, har mulighed for at få kendskab til natur, sundhed og madlavning. Den primære målgruppe er folkeskoleelever i 4. – 5. klasse i Viborg Kommune, men skolehaven er også interessant for ældre og yngre elever samt dagtilbud og institutioner i kommunen.
Til indvielsen beskrev projektansvarlig og skolehaveleder Liselotte…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.