For medlemmer

Publiceret 26.11 2018

Boldbane blev forvandlet til rekreativt område

I DEN LILLE BY KRARUP PÅ MIDTFYN ER DEN TIDLIGERE BOLDBANE VED AT BLIVE OMDANNET TIL ET REKREATIVT OMRÅDE MED MULIGHED FOR AT LÆRE, SANSE, MOTIONERE OG REKREERE.

Da fodboldholdenes kampbane blev flyttet til nabobyen, stod boldbanen i Krarup tom og trist tilbage. Det fik en gruppe lokale til at gå sammen og arrangere et visionsmøde. I september 2017 mødte mange både unge og ældre indbyggere op for at diskutere ideer, ønsker og muligheder for området. Fælles for alle ideerne var ønsket om at skabe et natursted for alle aldersgrupper i byen. Mødet førte til etablering af foreningen Krarup Friluftsråd, og siden har de frivillige ildsjæle i byen haft travlt.
September 2018, præcis et år efter visionsmødet kunne borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, Hans Stavnsager, tage det første spadestik til det nye område. Omkring 100 lokale var mødt op og fik en anderledes oplevelse. Borgmesteren tog nemlig første spadestik bag rattet i en stor traktor, hvor han først kørte over en rød snor og derefter pløjede en del af den gamle boldbane op.

Området bliver indrettet med to shelters, et bålsted, et laboratorium, et område med motionsredskaber og et areal til at spille fodbold på. Derudover bliver der…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.