Hvor byerne og sommerhusområderne stopper, begynder det ”åbne land”
Marker, græsarealer, enge og heder breder sig og giver plads til himmel og horisont. Fra naturens side er Danmark et skovland, men mange steder, er det de åbne vidder, der fylder landskabet. Og i denne udgave af ”Vækst” kommer du med ud, hvor lærkerne synger, hvor traktorernes motorer snurrer og vinden suser.
I det åbne land er der et mylder af interesser. Det er måske ikke en tanke, der trænger sig på, når man skuer ud over landskabet, men også i det åbne land er der kamp om kvadratkilometerne. Nogle ønsker mere natur, mere landbrug, vindmøller, infrastruktur eller noget helt andet. For rent geografisk er Danmark en lille nation. Og det er således ikke kun i byerne, der er trængsel.
Derfor er der god grund til, at ”Vækst” er draget ud i det åbne landskab for at se nærmere på nogle af de projekter, der i fremtiden vil definerer landskabet. Og hvad det åbne landskab betyder for os. Men hvordan er ”det åbne land” egentligt defineret? "Vækst" har været på jagt efter svaret i Gyldendals ”Den Store Danske”. Her er, hvad vi fandt: …
Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.
Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.
Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.
Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.
Allerede medlem? Log ind her.
1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.