Aros

ARoS udstilling: Tomorrow is the Question

ARoS’ nye udstilling ’Tomorrow is the Question' er en ambitiøs præsentation af international samtidskunst, der sætter vores fælles fremtid til debat.

Udstillingen ’Tomorrow is the Question', som er støttet med midler fra Hedeselskabet, vil skabe synlighed om miljø- og klimaudfordringer og opfordre til dialog.

De spørgsmål, som vi stiller i dag, er med til at forme dagen i morgen. Udstillingen ’Tomorrow is the Question’ blev indviet på kunstmuseet ARoS i Aarhus den 5. april 2019 og sætter fokus på vores fælles fremtid med udgangspunkt i FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Det er en gruppeudstilling af international samtidskunst, der appellerer til at reflektere over og diskutere nutidens og fremtidens udfordringer, og Hedeselskabet har støttet tilblivelsen. Udstillingen er kurateret af Luise Fauschou og museumsdirektør Erlend Høyersten.

Udstillingen vil udgøre en platform, hvor både kunstens og forskellige faggruppers stemmer sættes i spil og gøres tilgængelig og appellerende for et bredt dansk og udenlandsk publikum i alle aldre. ARoS sætter alle sejl til for at udstillingen når ud til så mange forskellige folk som mulig. Det er vigtigt for ARoS at vise denne udstilling i en progressiv tid, hvor nye teknologier og opfindelser dagligt bliver til i takt med en lang række andre udfordringer, blandt andet vedrørende fattigdom, befolkningstæthed og natur- og klimaproblematikker.

Kunstnerne i udstillingen har fokus på disse vigtige dagsordener i en form, der skaber eftertænksomhed om verdens tilstand, opfordrer til dialog og nytænkning, og til kollektiv aktion. Tilsammen udgør de udstillende kunstnere en række individuelle stemmer, som konsekvent formår at udfordre vores komplekse virkelighed og vanetænkning.

Udstillingen har allerede høstet gode anmeldelser med fem stjerner i Børsen, Århus Stiftstidende og Jyllands-Posten og fire stjerner i Kristelig Dagblad.

Aros

FAKTA

ARoS’ første særudstilling i 2019 viste, hvordan man med kunsten som facilitator og katalysator kan sætte fokus på vor tids største og mest komplekse udfordringer.

'Tomorrow is the Question' er skabt i et kuratorisk samarbejde mellem ARoS og Luise Faurschou og har været under udvikling i tre år.

Udstillingen er afsluttet, men klik ind på ARoS' hjemmeside for at se de aktuelle udstillinger.