Etablering af 2 ålegræsbede, er en del af et større projekt "Stenrev og Ålegræs i Randers Fjord". Det samlede projekt vil gavne både biodiversitet og klima, og medvirke til at genoprette liv i Randers Fjord. Projektet udspringer i et ønske fra lystfiskerne om bl.a. at gavne opvækst af fiskeyngel, men også biodiversitet i bredere forstand.
Stenrevene har en række gode egenskaber i forhold til havmiljøet. De skaber skjulesteder for småfisk og andre havdyr og er samtidig grobund for forskellige typer tang og andre alger, der ud over at danne levested for smådyr også binder CO2. Samtidig danner stenrevene bølgebrydere, så der senere kan etableres ålegræsbede i forbindelse med stenrevene.
Ålegræs, som er væsentlig i opretholdelsen af livet på de arealer, er også på tilbagegang i mange danske kystområder. Ålegræsset er plantet i op til halvanden meters dybde i Randers Fjords udmunding, hvor det ligger i læ af de nye stenrev. Det kommer fjordmiljøet til gode ifølge projektleder og biolog Anne Margrethe Wegeberg, Randers Kommune.