Gammel Nyby

Naturperle i Gammel Nyby

Ejerne af Bakkegården i Gammel Nyby på Tåsinge ønsker både at skabe et åndehul for dyrelivet, lokalområdet og overnattende gæster ved at beplante et areal omkring en nyopført shelterplads. Hedeselskabet har støttet projektet med midler fra medlemspuljen.

Naturen i det sydfynske er i forvejen en perle, men det forhindrer ikke ægteparret Isabelle og Finn Kristensen i at videreudvikle den natur, der omgiver deres hjem, Bakkegården. De købte stedet for seks år siden, og de har siden da iagttaget den omkringliggende natur, og det har givet dem ideen til først en shelterplads og nu tilplantning af en del af deres marker.

Vi ser meget råvildt på markerne, og så har vi en del fugleliv, også større fugle som musvåger og havørne, som yngler i nærheden. Både lokale og turister kommer i området for at nyde naturen sammen med os, og for at give dem et opholdssted byggede vi en shelterplads, som alle kan booke.

"Men vi har også kunnet se, at dyrene mangler skjulesteder, og derfor vil vi gerne tilplante en del af vores marker. På den måde håber vi at skabe et åndehul både for dyrene, men selvfølgelig også for alle de, der gerne vil ud og nyde naturen," fortsætter Isabelle Kristensen.

Isabelle Kristensen søgte Hedeselskabets medlemspulje om midler til beplantningen – en pulje der netop er sat i verden for at støtte lokale naturprojekter som dette.

”Fælles for Hedeselskabets medlemmer er, at de har en stærk tilknytning til naturen, og rigtig mange af dem yder en stor indsats i det lokalområde, de bor i. Lige som ægteparret her gør. Med medlemspuljen ønsker vi at støtte det lokale initiativ og være med til at give lokale ildsjæle en økonomisk håndsrækning, og vi er rigtig glade for, at vi kan være med til at støtte dette projekt,” siger Vibeke Højen, projektchef i Hedeselskabet.

Shelterpladsen, som stod færdig i 2018, har allerede givet ly til cirka 300 overnattende gæster – og faktisk også til overnattende råvildt om vinteren.

”Dyrene kommer ret tæt på, så folk får virkelig en unik naturoplevelse her. Selvfølgelig også fordi, man kan opleve ørne. Men det er netop det, vi ønsker. At give folk og især børnefamilier et sted, hvor de kan tage ud og komme tæt på naturen og bare være sammen og dvæle lidt ved øjeblikket. Det er så vigtigt, at vi hjælper hinanden med at passe på naturen, og det tror vi på, at vi bliver bedre til, når vi har et nært forhold til den,” siger Isabelle Kristensen.

FAKTA

På Tåsinge, tæt ved den idylliske gamle skipperby Troense og Valdemar slot, ligger Bakkegården i noget af Danmarks smukkeste natur, tæt på det sydfynske øhav med flot udsigt over Thurø og Langeland. Her tilbydes overnatning i shelter/teltplads, autocamper parkering, båd opbevaring, båd udlejning og som noget helt nyt ferieværelser.

Gammel Nyby