For medlemmer

Publiceret 30.11 2020

Overblik, overvågning og mere halloween

Droner kan ikke producere afgrøder, men de kan tilføre værdi til dyrkning og afsætning. Det har SDU Dronecenter arbejdet med siden 2015.

Forestil dig en mark - en ret stor mark - fyldt med græskar. Nemt nok, ikke? Forestil dig så, at du skulle tælle græskarrene for at vide, hvor mange du kan sælge til forhandlerne. Knap så nemt. Selvfølgelig har man som indehaver af en mark som denne en vis erfaring at trække på, men hvad nu hvis man kobler den erfaring med en ret simpel teknik? Det var lektor ved SDU DroneCenter, Henrik Skov Midtiby med til at udforske for et par år siden. Men først skal vi endnu et par år tilbage - til 2015, som er det årstal mange i den branche nævner for tidspunktet, hvor arbejdet med droner for alvor tog fat.

”Jeg har en baggrund i fysik og datalogi, men jeg ville gerne ud af laboratoriet og arbejde med ”rigtige” udfordringer. Det første var landbrugsrobotter med henblik på automatisk lugning og mere præcise…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.