For medlemmer

Publiceret 30.11 2020

Medlemspuljen: Nyt grej til naturobservationer

På Uhre Friskole i Midtjylland tager de hele naturen i brug i biologitimerne – og med støtte fra medlemspuljen har de fået nyt grej til arbejdet.

Uhre Friskole holder sig ikke tilbage med at fremhæve, hvorfor deres elever og denne skole er noget helt særligt.

Her lægges stor vægt på praktisk læring, og de gør en dyd ud af at anvende naturen i nærområdet i undervisningen. Her er både skov, plantage, krat, vandløb og hedeområde – og de får alle sammen besøg, når eleverne undersøger naturen. Biologitimerne foregår primært i den spritnye hytte, hvor der er plads til at eksperimentere både ude og inde. Hedeselskabets medlemspulje har givet støtte til en grejkasse, som benyttes af både eleverne, men også andre, som har lyst til at kaste sig over at undersøge naturen nærmere. Som en del af projektet er der også etableret et faunabælte ved siden af den nye hytte. Her er insekter og sommerfugle allerede rykket ind, og de bliver flittigt studeret af eleverne. Ideen til ansøgningen kom fra støtteforeningen, Uhre Friskoles Venner, hvis formand også er ambassadør for Hedeselskabet, og projektet passer perfekt til Hedeselskabets formål.

”Uhre Friskoles…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.