For medlemmer

Publiceret 30.11 2020

Droner i skovbrug: Det handler mere om data

I hededanmarks skovdivision er der arbejdet med droner gennem en årrække – men det handler i virkeligheden nok mere om data end den smarte flyver.

Da orkanen Bodil trampede ind over Danmark i 2013 med sine vindstød på næsten 58 m/s, væltede hun i omegnen af 750.000 træer på sin vej. Efter sådan en hændelse er der ekstra travlt i HedeDanmark. Skaden skal gøres op, og det kan være svært – og farligt – at gå ind i skoven for at se nærmere på de enorme mikadospil. Forretningsudvikler Rasmus Willumsen fik derfor den idé at se nærmere på det hele fra luften. Selvom det ikke er mange år siden, at vi skrev 2013, så var droner på det tidspunkt en relativt sjælden forekomst, men det blev til et samarbejde med COWI, som stillede med en fastvinget drone, der ligner lidt et fly.

”Jeg tænkte dengang, at det måtte alle kunne se fornuften i – og vi fik også taget nogle fantastiske billeder, som gav os et godt overblik. Vi fik helt friske fotos, som vi kunne lægge vores skovkort hen over, og så kunne vi præcist tegne de områder ind, som var stormfaldsramte," fortæller Rasmus Willumsen.

Alligevel blev det ikke et nyt…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.