For medlemmer

Publiceret 30.11 2020

Digital ejendomsservice: Learning by droning

Hvad der begyndte som et forsøgsprojekt ved Slagelse Boligselskab, har udviklet sig til et nyt forretnings­område for HedeDanmark.

Peter Fjordside Linde blev som nyudklækket ingeniør i 2014 ansat hos Orbicon (i dag WSP Danmark), Hedeselskabets tidligere datterselskab. Her arbejdede han med naturgenopretning og behandling af næringsstoffer. Dengang var droner en sjældenhed også hos de fleste ingeniørvirksomheder – men mange begyndte i de år at tale om, at droner var det ’nye sort’, og det vækkede nysgerrigheden hos den unge ingeniør.

”Jeg så nogle muligheder for, at vi kunne anvende det i opgaveløsningen, og heldigvis var jeg i en organisation, der var med på at prøve det af. Jeg fik en dronepilotuddannelse og gik i gang med at udforske mulighederne. Vi fik indkøbt en drone - hvilket på det tidspunkt ikke var allemandseje, som i dag, og så var det ellers ’learning by doing’ og finde ud af, hvor det skabte mest værdi,” fortæller han.

I 2016 besluttede Hedeselskabet at støtte et projekt hos Slagelse Boligselskab, hvor droner netop skulle indgå som en del af opgaveløsningen. Projektet lå hos HedeDanmark, som ikke selv havde…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.