For medlemmer

Publiceret 30.11 2020

Leder: Fra legetøj til værktøj

Leder

En gammel historie lyder, at en IBM-chef engang udtalte, at ’verden har kun behov for fem computere’. Det viste sig at være noget af et fejlskud, men det er et meget godt eksempel på, at vores fantasi ikke altid rækker, når det kommer til de teknologiske syvmileskridt, der er taget i det 21. århundrede, og som nok vil fortsætte ind i fremtiden. Et af de områder, der er fulgt med de seneste års teknologiudvikling, er dronebranchen. Dronen er ikke en ny opfindelse, men anvendelsen både i blandt menig mand,  virksomheder og forskningsinstitutioner har for alvor taget fart inden for de seneste blot 5-10 år. For ikke mange år siden var dronen i sig selv fascinerende, og det krævede et helt særligt kørekort at styre sådan en krabat. I dag er de stort set selvflyvende, men der skal stadig stå én på landjorden og følge dens færd – autonome droner hører stadig fremtiden til. Men det er egentlig ikke dronen i sig selv, der er interessant – det er alt den software, de apps og den data, man kan få ud af den, der for alvor løfter projekter, tilfører værdi og giver helt…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.