For medlemmer

Publiceret 30.11 2020

Temaintro: Dronen - en fascinerende lille flyver

I dette nummer af Vækst ser vi nærmere på flyvende objekter. Lokkeduer, flyvende spioner og usynlige dræbere bliver de også kaldt.

Droner har haft mange funktioner gennem årene og er blandt andet blevet brugt til militære formål længere tilbage, end man skulle tro. I 1849 gør den italienske revolutionære stat, San Marco, oprør imod det østrigske styre, og for at slå oprøret ned, belejrer de østrigske styrker Venedig. På grund af størrelsen på den omkringliggende lagune kan østrigernes artilleri ikke skyde langt nok til at nå byen. Man finder derfor på at sende ”fjernstyrede” balloner afsted, som skal kaste bomber ned over de forsvarende Venetianere. En slags drone.

Men det er dog ikke den historie, vi vil dykke ned i. Det er i stedet historien om, hvordan droner er et effektivt redskab i naturovervågning, planlægning af grønne områder, vildtoptælling, bygningsovervågning, præcisionslandbrug, logistik og meget, meget mere. Hvorfor de har revolutioneret brancher og fagområder, og hvad der er så fascinerende ved at arbejde med den lille flyver. Men også hvilke muligheder, der ligger og venter ude i fremtiden. Det første man skal forstå er, at det ikke er dronerne i sig selv, der byder på det…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.