For medlemmer

Publiceret 23.08 2021

Portræt: Den evige åmands fortællinger

Foto: Niels Aage Skovbo

Tekst: Inge Spliid Bech

Bent Lauge Madsen har elsket, forsket i og formidlet om vandløb siden han var ikke ret gammel. han har haft stor betydning for lovgivningen inden for feltet og ikke mindst har han holdt fast i at fortælle om vandløb – med et glimt i øjet men også gerne med et hørligt slag med halen.

Hvis man bevæger sig i vandløbskredse, så er et besøg hos Bent Lauge Madsen næsten som at komme i audiens hos en kongelig. Dog uden hvide handsker og formelle tituleringer. Men han er, hvad man med rette kan kalde et koryfæ, selvom han nok ikke selv vil gå med til den betegnelse. ”Husk nu at nævne, at jeg ikke har gjort det alene,” formaner han flere gange. At der står 1934 på dåbsattesten har han vist valgt ganske bevidst at overse, for selvom der ikke er helt så meget fart på som for år tilbage, og at han er begyndt at sige nej til de jævnlige forespørgsler om foredrag osv., er han stadig særdeles aktiv. Selv i de timer, vi tilbringer sammen, får han en henvendelse fra Estland, hvor de spørger, om han kan assistere med materiale angående lovrevision og restaurering af et stort vandløb. Han er, hvad man med en god dansk…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.