For medlemmer

Publiceret 28.08 2021

Fiskeri- og Søfartsmuseet: Danmarks museum for havet

Foto: Fiskeri- og Søfartsmuseet

Tekst: Inge Spliid Bech

Drømme og ambitioner rækker langt – eller dybt skulle vi måske sige, når nu temaet er havet. havet er mindre udforsket end rummet, og derfor rækker potentialet også nærmest uendeligt for 'Danmarks museum for havet'.

Mod vest fra Esbjerg skuer fire store, hvide mænd. ”Mennesket ved Havet” hedder skulpturerne, og de er vel på mange måder blevet Esbjergs vartegn, kendt over hele landet. Nabo til ligger Fiskeri- og Søfartsmuseet, lidt skjult og bedst kendt i Esbjerg og omegn, men det vil de lave om på. I maj måned til-tiltrådte Merete Jankowski som ny direktør for museet. Hun kommer fra en helt anden verden end havets; hun er uddannet kunsthistoriker og har i mange år arbejdet som leder for forskellige kultur- og uddannelsesinstitutioner. I København. Men hun trængte til at komme ud, hvor himlen er højere og vidderne større, og da hun så, at Fiskeri- og Søfartsmuseet stod uden direktør, men med ideer og potentiale til at udvikle sig et nyt sted hen, var hun klar til at udskifte Vesterbro med Vesterhavet. Men det er…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.