For medlemmer

Publiceret 23.08 2021

Spis havet - en madrevolution venter under vandoverfladen

Foto: David Bering, Montgomery & Teis Boderskov

Tekst: Christian Agerskov Munk

Muslinger og tang er blandt det sundeste og mest bæredygtige at putte på middagsbordet, men vi danskere har vænnet os af med at spise det – det vil to biologer gerne ændre på.

Mad, der er utroligt bæredygtigt for både miljø og krop, findes lige under havoverfladen. Danskerne spiser dog forbavsende lidt af havets superfoods – men det skal der laves om på, mener to personer, der forsker i stå de maritime fødevarer. Både muslinger og tang – nærmere bestemt blåmuslinger og sukkertang – bør nemlig højt på menukortet, hvis man vil spise bæredygtigt og sundt. Begge råvarer er dog til at overse på nok de fleste familiers madplaner – men hvis det stod til biologerne Maren Moltke Lyngsgaard og Teis Boderskov skulle danskerne langt oftere sætte tænderne i havets glemte råvarer.

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.