For medlemmer

Publiceret 23.08 2021

Akvaponisk anlæg: Det er det rene vand

Tekst: Inge Spliid Bech

Et mobilt anlæg til at dyrke planter uden jord og opdrætte fisk uden forurening skal give elever i Kruså og omegn viden om vandrensning. projektet er støttet af Hedeselskabet.

Vi står omme ved bagsiden af Kollund Skole – inde i et lidt undseeligt hjørne ved siden af en bænk, der har set bedre dage. Foran os er noget, der mest ligner en Georg Gearløs-opfindelse med plastiktanke, slager, rør og små potter, magen til dem som purløgen bor i henne i køleren i supermarkedet. Et sådan ret analogt system har til gengæld det fine navn ’akvaponisk anlæg’. Det er et slags minivandhul, hvor man både kan holde fisk og dyrke planter i et lukket kredsløb. Mik Haar står foran anlægget og peger på de forskellige dele og forklarer den relativt enkle proces. Mik er leder af Kelstrup Naturskole og er også med i områdets grejbank, som dette anlæg bliver en del af. Han har taget initiativ til indkøb af anlægget, som i øvrigt er støttet af Hedeselskabets medlemspulje.

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.