For medlemmer

Publiceret 23.08 2021

Miniportræt: Merete Jankowski

Foto: Fiskeri- og Søfartsmuseet

Tekst: Inge Spliid Bech

Mød direktøren for Fiskeri- og Søfartsmuseet. 

Merete Jankowski er uddannet mag.art. i kunsthistorie og er specialist i kultur- og oplevelsesøkonomi. Hun har igennem 12 år været leder af en række kultur- institutioner, senest som direktør for kunsthallen Overgaden i København. Hun er barn af en fjersyns- reparatør og en skolesekretær i Fredericia, men blandt andet et besøg på Nationalmuseet i barndommen åbnede hendes øjne for en helt anden verden, og hun endte altså med en akademikerkarriere.

FORTID
Min kaptajn-morfar tog mig med herover i tide og utide, og jeg har været på sommerskole her – jeg er sågar besvimet i et undervisningslokale. Men jeg har mange gode minder herfra, og det er et godt billede på, at

hvis vi bliver grebet af noget som børn, så bliver det siddende i os. Det ønsker jeg, at vi fortsat skal gøre her. Det er et museum på et spændende ståsted med en rig tradition, og som er velforankret lokalt, men som også er klar til en ny retning. Det er min opgave at understøtte den udvikling.

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.