For medlemmer

Publiceret 24.08 2021

Leder: Vand, vand og atter vand

Leder i Vækst 3 - 2021

Vand … Det giver med al sandsynlighed et hav af associationer, og det er netop, hvad vi vil forsøge at favne bare en brøkdel af i dette nummer af Vækst. Vi tager både i havvand og vandløb, på museum, og vi ’smager’ sågar på bæredygtige råvarer, der lever i vand. Vi besøger store projekter med vand; Kvælstofområdet Syvhøje på Sydsjælland, hvor 12 km vandløb genslynges af HedeDanmark, så fjorden får bedre forhold. Foreningen Als Stenrev, der har taget initiativ til at give 22.000 m3 sten tilbage til havet. Vi ser også nærmere på et projekt i en noget anden skala – et såkaldt akvaponisk anlæg, som kan sættes på en trailer og skal gå på omgang mellem folkeskoler omkring Kruså i Sønderjylland. Fra det sydligste af landet drager vi længst mod vest. Her, på kanten af Vadehavet, ligger Fiskeri- og Søfartsmuseet, som er i gang med en udvikling fra at være mest kendt blandt de lokale til at blive ’Danmarks museum for havet'.

Og så besøger vi mr. Vandløb – en nærmest kongelig i de kredse. Bent Lauge Madsen, biolog og forfatter, blandt andet…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.