For medlemmer

Publiceret 01.09 2017

Han er ikke bare en træmand

Anders Lendager er uddannet arkitekt og sådan en type, der ønsker at flytte noget. Allerhelst vil han flytte hele verden en smule, og det skal ikke undre, hvis det lykkes for ham. Han arbejder blandt andet med at upcycle materialer – træ, beton, sejl osv. – forarbejde det, som nogen vil betegne som gammel skrammel, til at blive en værdifuld ressource. Men ikke for enhver pris. Vi skal ikke genbruge for affaldets skyld – det skal være fordi, at det er den løsning, der giver bedst mening. Og bæredygtighed og vækst kan i øvrigt sagtens følges ad.

Egentlig havde jeg sat Anders Lendager i stævne for at tale om træ. Han er stifter af Lendager Group, som dækker over tre firmaer, der arbejder med byggeri, byudvikling, cirkulær økonomi og upcycler produkter – får for eksempel gammelt træ til at blive en værdifuld ressource. Træ er også fremtrædende både på kontoret – tegnestuen ville man kalde det, hvis det var en klassisk arkitektarbejdsplads – men dette er meget mere end det. De er både arkitekter, ingeniører, erhvervsøkonomer og håndværkere, og det handler ikke kun om træ. Det handler om at skabe noget – skabe bedre vilkår for en mere bæredygtig udvikling. Jeg havde egentlig også tænkt mig at indlede med at spørge, om han egentlig er en træmand. Sådan lidt en jysk tø-hø. Det giver bare ikke rigtig mening, fordi han er alt andet. Så dette portræt kommer i virkeligheden ikke til at handle så meget om træ, men mere om at være med til at flytte noget. Dét at have en passion, om at bygge en swimmingpool ud af tanken på en kæmpe, amerikansk truck og om at give sine børn de bedste muligheder for at agere i den verden, de kommer til…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.