For medlemmer

Publiceret 01.09 2017

Vi elsker træ

For rigtig mange af os er træ bare træ, og en gåtur i skoven blot en dejlig naturoplevelse. Andre er optaget af træ i de fleste vågne timer, og i skoven gemmer sig årsagen eller vejen til en måske livslang passion. Vi har mødt fire personer, der på hver deres måde har fyldt deres liv med træ.

Det er hele pakken
”Jeg har interessen fra min far, der også er skovhugger og dyrker skovsport. Som barn vil mange nok gerne være som deres far, men som teenager ændrer det sig ofte – jeg ville i hvert fald være noget helt andet end ham. Jeg var sikker på, at jeg skulle være kok, men jeg endte i skovhuggerfaget alligevel. Jeg var begyndt at dyrke sporten, inden jeg skulle vælge uddannelse, og kunne godt mærke, hvad jeg havde mest lyst til. Jeg spurgte min far, som også er en god ven, til råds, og han grinede, for det er bestemt ikke noget, man gør for pengene. Men for mig er det hele pakken. Det er sjovt at rode med værktøjet og få det bedste ud af min økse. For mig er det en fantastisk udfordring at bruge alle vågne timer på at blive bedre til noget. Mine forældre har billeder af, at jeg som ganske lille fælder træ, så det har været en del af mig, og jeg har minder om træ næsten længere, end jeg kan huske tilbage. Mit bedste legetøj var mine fars gamle økser, og jeg hakkede i alle træer bag ved huset. 

Rent arbejdsmæssigt er det spændende…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.