For medlemmer

Publiceret 01.09 2017

Nyheder

STEN REJST PÅ ARVET EJENDOM
I 1994 arvede Hedeselskabet 25 hektar og ejendommen ’Skovlyst’ ved Bjerringbro. Ejeren Jens Hougaard Laugesen ønskede, at Hedeselskabet valgte, at arealet skulle anvendes til skovbrugsforsøg og produktion af juletræer. De første år blev der næsten kun produceret juletræer, mens man udviklede de frøplantager, som nu udgør hovedparten af produktionen. Dette arbejde er udført af HedeDanmark. Denne sommer blev der indgået en sten til ære for Jens Laugesen. Stenen kan ses fra Storhedevejen lidt øst for gården.

 

KARTOFFELTRICK RENSER BADESTRAND
Er det fremtidens måde at rense strand på, som HedeDanmark har opfundet i Greve Kommune? Noget tyder på det. Med det nye grej får kommunen fjernet mere tang og mindre sand end før. Opfindelsen er en ombygget stenstrenglægger. Normalt bruges den til at fjerne sten fra marken, før der skal lægges kartofler, men den har vist sig også at være rigtig god til at fjerne tang fra badestranden. Langt bedre end de metoder, HedeDanmark har prøvet før, og strandrensningen har indtil videre resulteret i, at maskinen har fjernet 3.500 tons tang og fedtemøg fra stranden. Det anvendes herefter som kompost på en gård i nærheden.

”Nu er det tredje år, at vi renser stranden. Første år brugte vi gummiged, dumpere og gravemaskine, men det blev så dyrt, at budgettet var brugt inden badesæsonen,” fortæller Anders Peter Knudsen, driftsleder i Outdoor Facility Service, HedeDanmark.

Sidste år prøvede OFS så at skubbe tangen tilbage i vandet med en traktor og sneplov. Anders Peter Knudsen havde sat sig ind i strømforholdene, og så…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.