For medlemmer

Publiceret 01.09 2017

Det fantastiske træ

Træer er på mange måder mytiske. I mange kulturer og religiøse forestillinger opfattes træet som et livssymbol, hvor konkrete træer kan tolkes som hellige. Træer er ligeledes grundstammen i Hedeselskabets mere end 150 års historie.

Træ skaber en særlig stemning, og vi bliver også mindet om, hvor kort det enkelte menneskes tid på jorden er. For eksempel når man står ved siden af de ældgamle fynske ege, som du kan læse om i denne udgave af Vækst.

Men træ er også en vigtig energikilde og et vigtigt materiale til møbler, huse, både og endda cykler. I disse år sker en rivende udvikling inden for boligbyggeriet – der er et konstant kapløb om, hvem der senest har bygget det højeste træhus. I Danmark har vi gennem årene været relativt tilbageholdende med boligbyggerier i træ, men også her sker en udvikling. Flere og flere byggerier har elementer af træ, og det første etage-boligbyggeri med træ som gennemgribende materiale er ved at blive bygget ved Aarhus – et projekt du kan læse om inde i bladet.

Men hvordan sikrer vi skovens levevilkår, når vi tager træer ud derfra og anvender til energi, møbler og huse. Det første har HedeDanmark arbejdet med gennem en årrække, blandt andet sammen med Københavns Universitet og med støtte fra Hedeselskabet – det har resulteret i et koncept, hvor træet tages…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.