For medlemmer

Publiceret 01.09 2017

Et skud natur

Tekst: Forfatter: Peter Qvortrup Geisling

TV-lægens mirakelkur:

ET SKUD NATUR

TV-LÆGE PETER QVORTRUP GEISLING ER AKTUEL MED EN BOG OM, HVORFOR NATUREN ER SÅ SUND. HER FORTÆLLER HAN, HVAD NATUREN BETYDER FOR HAM.

Jo mere vi opholder os i naturen, desto sundere bliver vi. Så kort kan det siges. Natur har en positiv effekt på vores mentale velbefindende, på vores fysik og faktisk også på vores sociale trivsel. Natur har forebyggende og helbredende virkning på en række alvorlige lidelser som angst, depression, migræne og hjertekarsygdomme, men naturen er først og fremmest et effektivt middel mod det næste tiårs store folkesygdom, stress. Mental usundhed bliver det sundhedsmæssige problem, vi ifølge WHO kommer til at bruge flest penge på at behandle i 2020.

Natur er kort sagt en bredspektret mirakelmedicin. Effekterne er gennem årene dokumenteret i hundredvis af sundhedsvidenskabelige artikler, og jeg gætter på, at mange af os også har mærket effekterne på egen krop. Jeg har i hvert fald. I virkeligheden er den største gåde, hvorfor vi ikke bruger naturen noget mere.

RYSTET I MIT NATURSYN
Naturen får os til at glemme hverdagens problemer. Det oplevede jeg, da naturen en dag tog fusen på mig. Jeg kender sommerfuglene i Danmark. Troede jeg. Jeg ville…

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.