< Back to news list

En cykel i træ

Vi har talt med fem personer, der på hver deres måde har en hverdag fyldt med træ. Cykelmagerne, træsportsudøveren, møbelsnedkeren og direktøren for firmaer, der måske producerer verdens største gulvplanker. De er i hvert fald enorme.

"Træ er på mange måder svært at arbejde med, fordi det ter sig forskelligt – det er både sart og sejt, det knækker på den ene led og flækker på den anden. Derfor stiller træ høje krav til arbejdsprocessen. Men når det lykkes at tøjle det, så kan det noget særligt."
Mette Walsted Kristiansen og Paul Harder Cohen, cykelmagere, Coh&Co (billedet. Foto: Camilla Stephan).

"Træ har altid været i familiens interesse. Min oldefar havde en god evne til at forstå og vurdere råtræet, og det er en læring, der har fulgt familien gennem alle årene."
Thomas Dinesen, ejer af Dinesen gulve.

"Mine forældre har billeder af, at jeg som ganske lille fælder træ, så det har en del af mig, og jeg har minder om træ næsten længere, end jeg kan huske tilbage. Mit bedste legetøj var mine fars gamle økser, og jeg hakkede i alle træer bag ved huset."
Brian Palsgaard, skovhugger og træsportsudøver

"Jeg stod på samleetagen og husker tydeligt, da jeg første gang kom ned i kælderen, hvor trælageret var. Jeg blev helt blæst væk. Jeg var 23 år og fik en åbenbaring – en følelse, som man sjældent oplever gennem livet. Det er den følelse, jeg hele tiden forsøger at komme tilbage til – den oprindelige glæde
og overvældelse."
Laura Bergsøe, møbelsnedker


Læs de fire interviews i Vækst 3.