Men der er også en udfordring ved et projekt, der foregår på havets bund.
”Det er svært at få solgt budskabet om, at man skal smide sten i havet og etablere rev. Det foregår jo på havbunden, hvor ikke mange kan se det. Og da arbejdet foregår på vandet, kan man heller ikke lige få en borgmester til at komme og klippe en snor,” forklarer biolog og bestyrelsesmedlem i foreningen ’Als Stenrev’, Bo Mammen Kruse.
Og netop formidling bygget på dokumentation af, hvilken effekt stenrevet har, arbejdes der på med støtte fra Hedeselskabet. For at give bedre adgang til at opleve stenrevet, har Foreningen Als Stenrev etableret et formidlingsrev ’Tritons Rev’ tæt på kysten, og det kan alle med maske og snorkel kan undersøge. Men selvom der er etableret et formidlingsrev, er det er trods alle ikke hvermand, som vover sig ud på dybt vand. Derfor valgte Hedeselskabet at støtte et dokumentations- og formidlingsprojekt med 153.000 kroner.
”Dette projekt er vigtigt netop for at skabe en generel opmærksomhed på projekter i vand. Som Bo Mammen Kruse peger på, kan det være udfordrende at skabe en bred interesse i befolkningen, fordi man ikke kan gå ud og se projektet – med mindre man ifører sig snorkeludstyr – derfor vil vi gerne støtte, at projektet bliver formidlet på anden vis og tilgængelig for en bredere gruppe af befolkningen. I Danmark har vi rigtig meget hav omkring os, og havets miljøtilstand er enormt vigtig, og også derfor anser vi dokumentationen af projektet som afgørende for det fremtidige marine arbejde,” siger kommunikationsdirektør i Hedeselskabet, Christian Bogh og fortsætter:
”Hedeselskabet både arbejder med og støtter grøn innovation. Stenrev er ikke en ny opfindelse, men det er også vigtigt, at vi benytter kendte metoder til at arbejde med klima og miljø – og det er vigtigt, at vi får dokumenteret effekten, når vi for eksempel lægger sten tilbage i havet – om det rent faktisk har den samme gode effekt som oprindelige stenrev.”