På det gamle husmandssted Voldsgaard, som er en del af et omfattende renoveringsprojekt, planlægges en udstilling om naturens udvikling i Søby Brunkulslejer. Den skal fortælle om hedens opdyrkning, gravning af brunkul og tilplantning derefter, og Hedeselskabet har støttet projektet med 25.000 kroner fra medlemspuljen.
Der sker virkelig noget i Søby. Søby Brunkulslejer har haft jævnt stigende besøgstal siden 2001 og satte i 2018 rekord med 17.723 betalende gæster og 1.009 børn under 12 år. I 2018 investerede Herning Kommune 3,3 mio. kroner i Helhedsplan for Søby Brunkulslejer med stier og lignende. Som en del af området ligger husmandsstedet Voldsgaard, og det er i stalden her, at Søby Brunkulsmuseum vil arrangere en udstilling om naturens udvikling i Søby Brunkulslejer med hedens opdyrkning, gravning af brunkul og tilplantning derefter. Til det har Hedeselskabet uddelt 25.000 kroner fra medlemspuljen, der som navnet antyder, kan søges af Hedeselskabets medlemmer.
Projektet gennemføres og styres af Søby Brunkulsmuseum, som bygger på indsatsen fra en række frivillige – primært seniorer, og udover at formidle en vigtig del af Danmarkshistorien, er ønsket også at give de besøgende noget at tænke over.