Kvisels samlingsplads

Nyt hus til Kvissels grønne samlingspunkt

Landsbyen Kvissel har længe ønsket sig en overdækket hytte til byens samlings- og legeplads. Det får de nu. Hedeselskabets medlemspulje støtter projektet.

Kvissel er en lille landsby på godt 500 indbyggere uden for Frederikshavn. Her er et godt og aktivt lokalsamfund, og byens samlings -og legeplads bliver brugt til at mødes til blandt andet sommerfest og Sankt Hans-fest. Den er også et populært udflugtsmål for familier med små børn og til at gøre stop på formiddagscykelturen for de ældre. Men der mangler noget mener Jørgen Holm Andersen, der er – som han selv siger – praktisk gris på opgaven.

Det er en dejlig samlingsplads, men vi mangler en hytte, hvor folk kan sidde og spise deres madpakke eller få en kop kaffe. Vi har borde og bænke, men vi mangler et overdække til læ og ly.

”Pladsen bliver også brugt af en del børn med autisme og hjerneskader, fordi den er omkranset af høje træer og hegn, og det er med til at give ro og tryghed. Der er faktisk også en institution i Frederikshavn, som ofte kører herud og bruger pladsen. Det er ikke fordi, vi har gjort noget særligt for at lave et sted til dem – det fungerer bare godt, og det vil være rart også at give dem et madpakkehus,” fortsætter han.

Det var Hedeselskabets lokale ambassadør, som anbefalede Kvissel Borgerforening at søge Hedeselskabets medlemspulje om midler til hytten, og de har fået tildelt 25.000 kroner.

”Det betyder, at det rent faktisk kan lade sig gøre. Det er nemt at få mange gode ideer til, hvad man kan gøre i en by som vores, men med pengene fra Hedeselskabet, så kan dette projekt blive til virkelighed,” siger Jørgen Holm Andersen.

Hvert år uddeler Hedeselskabet via medlemspuljen 25.000 kroner til ti udvalgte projekter, og fælles for dem er, at de har en stærk lokal forankring. Som navnet antyder skal man være medlem af Hedeselskabet for at søge, og projektet skal have en relation til naturen og styrke lokalområdet.

”Fælles for Hedeselskabets medlemmer er, at de har en stærk tilknytning til naturen, og rigtig mange af dem yder en stor indsats i det lokalområde, de bor i. Lige som de gør her i Kvissel. Med medlemspuljen ønsker vi at hylde og støtte det lokale initiativ og være med til at give lokale ildsjæle en økonomisk håndsrækning. Rigtig mange mindre projekter bliver til virkelighed med vores støtte, og det er vi stolte af,” siger Vibeke Højen.

Ambassadør indvier Kvissels nye shelter

FAKTA

Den nye opholds- og madpakkehytten skal fungere som spise- og opholdssted for de besøgende på stedet. Projektet stod færdigt i maj 2020, hvor det blev markeret af bestyrelsen for Kvissel borgerforening og repræsentanter fra Hedeselskabet deltog. Hedeselskabets lokale ambassadør Svend Erik Hansen klippede den røde snor.

Kvissel er en lille men aktiv stationsby i Vendsyssel med 396 indbyggere - næstsidste nordlige station på den jyske længdebane - beliggende ca. 10 kilometer nordvest for Frederikshavn.

Læs mere om Kvissel her.