Spejderlederne Andreas Antonsen (t.v.) og Martin Hansen

Der bliver plads til alle omkring det nye spejderbål i Sengeløse

Med en ny bålplads og bænke vil spejderne i Jacala-Stammen i Sengeløse gøre Helges Have til et naturligt og hyggeligt udflugtssted for alle i lokalsamfundet. Hedeselskabet har valgt at støtte projektet med 25.000 kroner fra medlemspuljen.

Målet for projektet i Helges Have er at tiltrække alle tænkelige brugergrupper med interesse i friluftsliv. Både store som små vil få glæde af det store, rekreative naturområde, der ligger mellem Sengeløse Hallens parkeringsplads og spejdernes hytte.

Det er vigtigt for os at være en del af samfundet og give tilbage. Vi vil rigtig gerne dele vores grund, og det vi laver med flest mulige. 

Katja Aabye, gruppeleder i Helges Have

I september var en gruppe spejderledere og forældre trukket i arbejdstøjet for at færdiggøre projektet. Bålstedet blev bygget, og den 6-7 meter lange tusindbensbænk i egetræ blev samlet. 

I udformningen af projektet havde spejderne undersøgt, hvad der skulle til, for at deres egen brugergruppe, som typisk er børnenes forældre, ville bruge Helges Have til mere end blot at gå igennem den. De pegede på muligheden for at lave mad på et let og tilgængeligt sted.

”Derfor har vi prioriteret at få et bålsted, som er oppe i højden, så man står op og laver mad. Vi har også prioriteret en bålgrill, som gør det let at gå i gang,” fortæller Katja.

Bænken med de mange ben bliver bygget i mindre dele og kan derfor samles på flere måder. Det skal inspirere og invitere til både leg og sjov. Det skal ikke være så regelret og strømlinet, som Katja Aabye udtrykker det. 

HEDESELSKABETS MEDLEMSPULJE

Dette projekt er et rigtig godt eksempel på, hvad vi ønsker at fremme med medlemspuljen og i det hele taget de formål, vi gerne vil støtte. Medlemspuljen er skabt for at støtte lokale naturprojekter og hylde den store frivillige indsats, som vi ser rundt om i landet, og vores uddelinger har overordnet fokus på at støtte et nemt og attraktivt udeliv, og det er præcis, hvad de gør med dette projekt i Sengeløse.

Læs mere om støtte fra medlemspuljen her.

Jacalastammen-holder pause