For medlemmer

Publiceret 01.12 2016

Pædagogen, pattegrisen og pizzaen

Portræt

Efter flere år med hobby-catering satte Ole Christian Olesen alt ind på at vinde jydernes pizzahjerter – og opdrage til at stille krav til det, de putter i indkøbskurven og munden. ”Vi skal sgu forholde os det, vi spiser,” siger han. De lokale råvarer er hele fundamentet for Oles Gård.

Men hvorfor pizza? Er det spørgsmål, der først trænger sig på. Det er jo i sig selv egentlig ikke særlig lokalt. Ole smiler. Vi sidder i gangen i det gamle stuehus, som er omdannet til køkken, lager og et modningsrum på førstesalen på den lille ejendom, som både er arbejdsplads og hjem. Det nye (bæredygtige) stuehus har han selvfølgelig selv bygget. Pizza var den rene tilfældighed. Han havde længe gået med drømmen om at gå ’all in’ med sit madprojekt, og han kiggede derfor mod den aarhusianske festival NorthSide, hvor netop bæredygtighed og gode råvarer er omdrejningspunktet. Værdier, der passer godt til Ole. Han sad sammen med familien og talte om, hvilken madbod der manglede, og hans svigerinde foreslog pizza. Haps – den greb Ole straks, fik aftalen i hus med NorthSide, og så sidder vi her halvandet år senere, hvor hans madeventyr flyver afsted. Det er nok det, der kendetegner Ole Christian Olesen mest – der er ikke langt fra tanke til handling, og han er ikke hæmmet af indgående viden om hverken kokkekunst eller landbrug. Han er bare en mand med en mission. En madmission.

Hov – så var der ikke mere for den 25 øre.

Bliv medlem af Hedeselskabet for at få adgang til hele artiklen – det koster kun 50 kr. i kvartalet (25 kr. for studerende)1, og så kan du læse alle artiklerne om natur, klima, bæredygtighed og biodiversitet.  

Du modtager også tidsskriftet Vækst direkte i din postkasse fire gange om året, og du får adgang til arrangementer samt andre medlemsfordele.

Læs resten af artiklen - bliv medlem nu.

Allerede medlem? Log ind her.

1. Ved oprettelsen betaler du for resten af indeværende år. Dvs. 1. kvartal betaler du 200 kr. (stud. 100 kr.), 2. kvartal betaler du 150 kr. (stud. 75 kr.), 3. kvartal betaler du 100 kr. (stud. 25 kr.), 4. kvartal opkræves du 200 kr. (stud. 100 kr.) den 1. januar – dvs. kvartalet er gratis.